Bi rad igral kitaro, kot si do sedaj le sanjal?

Ukrepaj zdaj in se prijavi na:

  • Želiš igrati kitaro ali pa ustvarjati, kot tvoji najljubši glasbeniki?
  • Igraš kitaro pa se ti zdi, da tvoje igranje že leta ni napredovalo?
  • Bi rad/a svoje igranje povzdignil/a na povsem drugo raven?

Ne skrbi, vsi se soočamo s popolnoma enakimi težavami. Tudi meni se zdi, da sem včasih zapravil celó leta, pa na kitari sploh nisem napredoval. Vzroke za to bi lahko naštevali, ampak glavni je bil pomanjkanje ustreznega vodila na moji glasbeni poti.

Človek potrebuje dobrega učitelja, trenerja, mentorja, ne pa le golih informacij o tem, kako naj bi se glasbeni inštrument igral. Najboljši glasbeniki imajo mentorje celo svojo kariero, tako kot imajo športniki svoje trenerje. Ljudje potrebujemo nekoga, ki nas dobro motivira, predvsem pa zna pokazati pot čez najtežje ovire.

Veliko ljudi se pusti negativnim mislim in odnehajo preden sploh začnejo, saj mislijo, da niso nadarjeni za ukvarjanje z glasbo, kar je narobe. Če spustimo skrajne primere imamo vsi enakovredne možnosti, da se nečesa prav dobro naučimo. Če imamo močno željo, imamo moč, da to lahko dosežemo! Edini način za obvladanje neke veščine je predana in pravilna vadba. "Nadarjeni" ljudje imajo pač srečo, da so nekoč slučajno pravilno prijeli kitaro v roke, njihove roke pa so si pravilno zapomnile nekaterih ključnih stvari.

 

Torej, če smo predani svojim željam, potrebujemo samo še pravilne prijeme na svoji učni poti - to kar imajo "nadarjeni" sami po sebi. Ostali pa potrebujemo pomoč mentorja.

Naj ti pri tem pomagam jaz! S posebnimi metodami učenja bomo skupaj obšli ovire in reševali probleme tako, da bo učenje zanimivo in učinkovito. Skupaj se bomo naučili novih stvari, jih natrenirali in uporabili v praksi.

 

 

Učenje mi je všeč, saj sem to, kar sem se naučil in vadil med tednom, lahko tudi praktično uporabil v improvizaciji.

Matija Mehak

Škocjan

Please reload

Vabim te, da se prijaviš na brezplačno informativno lekcijo, kjer se lahko podrobneje pogovoriva o tvojih željah in prihodnosti.

Kaj pa pisanje pesmi in improvizacija?

Naj bo želja improviziranje brez napora, ustvarjanje nove izvirne glasbe (songwriting) ali pa akrobatsko hitro igranje na kitari (shredding), vsega se lahko naučimo, če vložimo nekaj truda in časa v pravilno vadbo. Vsi vrhunski glasbeniki, mojstri improviziranja na kitari, so morali dati čez kar nekaj let učenja, preden so prišli na željeno raven. Zakaj se potem tega ne bi mogel naučiti vsak? Prvi razlog: nikoli ne poskusimo; drugi: nismo dovolj vztrajni; in tretji: sploh ne vemo kako izboljšati svoje veščine improviziranja.

Pri pisanju pesmi je popolnoma enako. Nikomur ni komponiranje kar dano. Razlog, zakaj je Mozart pisal mojstrovine že pri šestih letih, je v tem, da je kmalu v otroštvu to tudi poskusil in hitro začel izboljševati svoje sposobnosti. Učitelj mu je bil njegov oče, priznan skladatelj in violinist, ki je vso svojo energijo usmeril v Mozartovo razvijanje (to kar danes počnejo priznani učitelji). Dar ustvarjanja mu ni bil "prirojen", ampak razvit skozi čas otroštva, zato je boljši izraz, da mu je "oče to položil v zibelko". Predstavljajte si, o komu bi danes govorili, če mladi Wolfgang ne bi nikdar v roke prijel violine.

 

Jaz sem svoje prve pesmi (če jim lahko tako rečemo) začel pisati, ko sem prvič videl računalniške programe za produkcijo glasbe, kasneje Guitar Pro. Takrat je to pomenilo le nekaj nesmiselno skupaj vrženih not, saj nisem znal ničesar drugega, kot uporabljati program. Čez nekaj let sem spet poskusil, tokrat v drugačni obliki. Bilo je že bolj podobno nečemu, ampak ne dovolj za "v javnost". V tretje mi je končno uspelo na nekaj akordov napisati lepo melodijo. Bilo je preprosto, ampak dobro, dovolj dobro, da temu zdaj lahko rečem moj glasbeni "break". Od takrat naprej, sem svoje znanje le še razvijal in iskal nove načine skladanja not, akordov in besed.

Danes je to vse lažje zaradi neomejenega dostopa do interneta. Problem nastane v tem, da kljub temu, da znamo neskončno veliko kitarskih lickov in riffov, jih ne znamo uporabiti kot samostojni glasbeniki. Pride celo do nasprotja: imamo preveč znanja za operirati, zato se v njem izgubimo.

 

Lekcije z mano pa stremijo k temu, da se vsak delček naučene glasbe praktično uporabi in pazi da učenca ne obremenjujemo z nepotrebnim znanjem, če za to še ni pripravljen, kot se to lahko zgodi v klasičnih šolah, ki delujejo po natrpanih urnikih.

Prednosti pri učenju z mano:

  • Rezultati

Celoten postopek učenja, treninga in prakse temelji na želji po doseganju največ rezultatov v najkrajšem možnem času. Sámo učenje suhoparne glasbene teroije in samih pesmi, brez znanja, kako iz njih iztisniti največ uporabnih spretnosti, je tako rekoč zaman. To je večkrat tudi razlog, da  se nekateri glasbeniki izgubijo v morju znanja, ki ga ne znajo uporabiti, ter obupajo, saj mislijo, da nimajo talenta za ustvarjanje. Sam postopek učenja je drugačen od tradicionalnega zato, da učenci iz lekcij izvlečejo največ in dobimo želene rezultate.

  • Najboljše tehnike vadbe

Spoznali se bomo z najpomembnejšim delom učenja glasbenega inštrumenta, ki je večkrat v glasbenih šolah pozabljen: Vadbo. Nobenega učenca ne moremo spustiti domov, ne da bi vedel, kaj sploh mora početi. Vadba je za nas ključnega pomena, zato tudi skoraj polovico časa namenimo treningu, ki nam na koncu prinese željeno napredovanje.

  • Prilagojene lekcije posameznemu učencu

Človek je vsak zase poseben, zato morajo lekcije biti prilagojene. Tudi po skupinah/razredih se vedno upošteva vsak posameznik, katerega se učno izziva po njegovih močeh.

  • Velika ponudba različnih programov

Za najlažje učenje ponujamo več različnih programov, vsak namenjen določenim željam in dotedanjega znanja. Nekateri učenci imajo manj časa za lekcije, nekateri več - vsak drugačne potrebe, zato se program izbere šele na brezplačni informativni uvodni lekciji.

  • Dodatna podpora učencem

Ker ima vsak učenec drugačne potrebe in želje, obstajajo tudi razni načini dodatne podpore ter "držanja za roke" skozi proces učenja. Dodatne ure treninga in ekstra material ni nujno samo za tiste, ki jih potrebujejo, ampak predvsem za tiste, ki si želijo več.

  • Možnost snemanja vadb ter učencev

Da so ure še bolj učinkovite, ponujamo snemanje učnih ur, da lahko učenec znanje odnese še domov ter tako snov bolj temeljito osvoji.

Možnost pa je seveda tudi snemanje igranja učencev ter njihovega ustvarjanja. Več o tem po pogovoru z mentorjem. ;)

Naredi prvi korak svojim uspehom, prijavi se na brezplačno uvodno lekcijo.
  • Facebook Black Round

Kontakt: 031 699 226 | dreammusic.sp@gmail.com | Škocjan, Novo mesto

Subscribe to my newsletter!

Privacy policy