top of page

O meni

Sem Janez Janežič, kitarist, skladatelj in učitelj kitare. Moja želja je v svet glasbe popeljati veliko novih talentov in jim po najboljših močeh pomagati na njihovi glasbeni poti. Tudi sam ubiram to pot, na kateri bi brez pomoči vrhunskih glasbenikov in učiteljev verjetno zašel. Tu sem, da pomagam, ne samo pri učenju začetniških veščin igranja kitare, temveč doseganju pravih glasbenih ciljev svojih učencev.

Sem član glasbenih skupin Ice on Fire in XSKULL8, s katerima sem do sedaj izdal že 3 albume. Največ uspeha v tujini poženja novi album skupine XSKULL8 po imenu "From Sin To Sinners", ki nam je prinesel tudi sodelovanje z Ameriško glasbeno založbo Curtain Call Records. S svojimi glasbenimi projekti že pripravljam novo glasbo, ki bo luč ugledala v bližnji prihodnosti.

Slika učitelja kitare Janeza Janežiča

Svojo glasbeno pot sem začel že v osnovni šoli, ko sem začel preigravati osnovne akorde slovenskih popevk ter tujih klasik. Začela me je držati želja po ustvarjanju in kmalu zatem sem napisal nekaj prvih lastnih skladb, ko sem videl, da je to mogoče. Svoje prve sanje sem uresničil z ustanovitvijo benda Ice on Fire, s katerim smo čez leta izdali kar nekaj singlov in marca 2018 naš prvi album "Dobro v Slabem". Prva leta me je spremljalo le nekaj učiteljev, pri katerih nisem bil dolgo, saj sem hotel in potreboval več. Kmalu za tem sem našel pravega mentorja, ki je moje dotedanje znanje povzdignil čez vse moje meje. To je le še utrdilo moje hrepenenje po uspehu na glasbenem področju. Odločil sem se, da bom to delil tudi z drugimi. Zato sem ustvaril šolo kitare Dream Music, z namenom doseganja glasbenikovih sanj, kamor bom usmeril vse svoje dotedanje znanje in energijo. Posvetil se bom učencem in končnim rezultatom, ki jih zagotavljajo metode po katerih se učim tudi jaz.

Kitarist Janez Janežič na odru.
20190525-Music-IceOnFire-Ormož-FotoMarko
20181222-CMR-NovoMesto-FotoMarkoAlpner-0
45718416_530174460780601_677388814139365

Glasba, Koncerti, Projekti

bottom of page