top of page

Vidite svoje otroke z nasmehom igrati kitaro

  • Ste starš in iščete možnosti, kako bi vaš otrok lahko svoj prosti čas porabil na zabaven in kreativen način?

  • Iščete kvalitetno in zabavno učenje kitare za svojega otroka?

  • Si želite, da bi vaš otrok lekcije kitare obiskoval z veseljem?

  • Imate natrpan urnik, in si želite, da bi bilo otrokovo učenje kitare čim bolj prikladno?

2022_12_18_DreamMusic-115_edited.jpg

 

 

Če ste na katerokoli vprašanje odgovorili z "da", potem berite naprej.

Večina otrok ne doživi zadovoljstva pri igranju kitare, saj znajo biti lekcije predvsem v klasičnih glasbenih šolah dolgočasne, težke in ne najbolj spodbujajoče. Otrok pa že od začetka potrebuje ravno to: zabavo, pomoč in spodbudo, da lahko z veseljem obiskuje lekcije in se ukvarja z glasbo.

2022_12_18_DreamMusic-252_edited.jpg

Izvedite več o zabavnih in spodbudnih lekcijah kitare na Brezplačni Uvodni Lekciji. Kliknite spodaj za naslednji korak:

Igranje kitare mora biti zabavno!

Že na začetku mora otrok razviti ljubezen do glasbe, ki ga bo mogoče še kasneje gnala naprej in bo z glasbo lahko dosegel velike stvari – in nič ni lepšega, kot videti otroka uspeti in igrati glasbo z nasmehom na obrazu.

 


Učenje kitare je odlična izbira kot dodatna aktivnost za otroke vseh starosti, ki imajo radi glasbo in zna biti zelo pomemben del otrokovega odraščanja. Z njim lahko namreč poleg trenutne zabave pridobi še mnogo drugih ne-glasbenih veščin, kot so npr.: samozavest, potrpežljivost, vztrajnost in disciplina, ki otroku ostanejo célo življenje. Dokazano pa je tudi, da ukvarjanje z glasbo (tako poslušanje, kot igranje) zelo pozitivno vpliva na miselne sposobnosti ljudi, še posebej pri otrocih.

Ali ne bi bilo super, če lahko otrok razvija samega sebe med tem ko se zabava?

Seveda bi. In kitara je super inštrument za naučiti se igrati glasbo, saj jo lahko otrok s sabo odnese kamor koli in si tako popestri svoj prosti čas z igranjem svojih najljubših pesmi.

Kako priti do tja?

Najboljši način za učenje kitare je poiskati dobrega učitelja, saj se tako lahko izognemo frustracijam samoučenja ter na zabaven in učinkovit način hitreje pridemo do svojega cilja.

 

 

Izbira kitarskih lekcij je izjemno pomembna odločitev, saj se vsaka šola/učitelj kitare močno razlikuje po načinu učenja, odnosu in sposobnosti. Učitelj kitare mora biti sposoben otroka motivirati, spodbujati ter narediti lekcije zanimive in zabavne, kar pa žal ne drži povsod.

 


Dodatno se je potrebno zavedati, da se je v današnjih časih velikokrat zelo težko posvetiti novi aktivnosti. Otroci le redko najdejo čas za vadbo (kar je povsem normalno), staršem pa večkrat zmanjka časa, da bi lahko otroke peljali na lekcije. Dobri učitelji se tega dobro zavedajo in v tej smeri tudi ukrepajo.
 

Se želite tem oviram izogniti in omogočiti otroku, da končno začne igrati kot si želi?

Naj vam pomagam jaz. Predstavljajte si, da bi vaš otrok lahko:

 Vsakič na lekcije prihajal z veseljem, in tak tudi odšel.

 Se naučil igrati svoje najljubše pesmi na kitaro.

 Spoznal nove prijatelje, s katerimi bi lahko igral ter se zabaval.

✔ S pomočjo lekcij postal bolj samozavesten, potrpežljiv in vztrajen.

2022_12_18_DreamMusic-191_edited.jpg

 

 

Sem Janez Janežič, učitelj pri Dream Music – Šoli kitare, in sem pripravljen vašemu otroku zagotoviti najboljše lekcije kitare, kar jih premorem pripraviti. V svoji šoli kitare vsakodnevno pomagam mlajšim učencem uživati v svojem igranju in dosegati njihove glasbene želje.

Kako se moje poučevanje razlikuje od tradicionalnih pristopov učenja kitare?

Največja razlika je predvsem učenje v spodbudnem, motiviranem, sproščenem in zabavnem okolju. Na ta način lahko dosežemo, da učenci radi prihajajo na lekcije in tudi razvijejo večjo ljubezen do glasbe, zaradi česar od lekcij odnesemo več in hitreje napredujemo.

2022_06_05_Dream_Music-73_edited_edited.


Poleg tega pa se zavedam, da samo znanje inštrumenta ni enako sposobnosti poučevanja. Zaradi tega se tudi sam neprestano izobražujem in izboljšujem na tem področju, saj želim od vsakega nadobudnega mladega glasbenika izvleči največ.
 

Kaj pravijo učenci?

"Na lekcijah mi je najbolj všeč takrat ko igramo akorde ali pa pesmi. Način učenja mi je zelo všeč ker je zelo zabaven."
~Jan

"Začel sem se učiti, ker mi je bilo zabavno igrati kitaro. Najbolj mi je bilo všeč, ko sem se naučil svojo prvo pesem in sem bil zelo ponosen." 
~Patrik

"Način učenja mi je všeč, učitelj se mi posveti dokler ne obvladam te stvari, ki mi ne gre."
~Urh

Pogosta vprašanja in dileme

 

»Želeli bi obiskovati lekcije kitare, pa se bojimo, da nimamo časa v natrpanem urniku«
Tu so največkrat razlog prekratke lekcije, ki niso najbolj priročne v natrpanem urniku. Lekcije pri nas so daljše in otrok lahko ostane tudi več ur, kar vam da več kot dovolj časa, ki ga lahko porabite zase ali pa za razne opravke.

 

"Moj otrok bi rad igral kitaro, pa se bojim, da nima talenta ali posluha ..."
Talent ni enak uspehu. Močna želja in predanost vedno odtehtata talent. Vsi imamo s pomočjo profesionalnega učitelja enake možnosti postati dober kitarist. Posluh pa je tudi znanje, ki se ga da natrenirati. Če že rad posluša glasbo, je več kot kvalificiran za učenje kitare
 

»Bojim se, da je to samo trenutna navdušenost in bo kmalu usahnila«
Vztrajnost pri učenju kitare seveda ni obljubljena. Zna pa biti pomemben del otrokovega razvoja, saj so lekcije polne zabave in lepih spominov zaradi katerih se veliko otrok čez nekaj časa vrne nazaj (med njimi sem bil tudi jaz). Poleg tega pa lahko otrok od lekcij odnese tudi veliko drugih spretnosti, kot so: disciplina, samozavest, potrpežljivost itd. V tem obdobju je najbolje otroku omogočiti, da se razvija in išče, tudi če nas to nekaj stane.
 

»Ali obstaja kakšna starostna omejitev za otroke?«
Ne, lekcije so primerne za otroke vseh starosti, priporoča pa se vsaj 8 let (možno je tudi prej, kar se lahko ugotovi na uvodni uri).
 

»Ali poučujete tudi starejše otroke in najstnike?«
Da. Leta ne vplivajo na možnosti uspeha pri igranju kitare.
 

»Nimamo še svoje kitare. Ali si jo moramo predhodno zagotoviti?«
Če zaenkrat še nimate kitare in bi se radi prijavili na lekcije, predlagam, da se najprej srečamo na uvodni uri in skupaj ugotovimo kakšna kitara bi bila za vašega otroka najboljša.

Želite narediti korak naprej?


Če bi vam lahko pokazal kako lahko vse to zagotovim tudi vašemu otroku, ali bi želeli priti na Brezplačno Uvodno Uro in se spoznati?


To niso sprejemni izpiti. To je le najbolj učinkovit način kako vas jaz lahko bolje spoznam in skupaj ugotovimo kako vam lahko pomagam. Mogoče pa se tudi že naučimo zaigrati nekaj prvih not.


Pridružite se mi na spodbudnih, zabavnih in poučnih lekcijah kitare še danes. Število mest je omejenih. Kliknite na spodnji gumb in mi zaupajte nekaj informacij:

Poučni članki in brezplačno gradivo za vas:

bottom of page